Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 10:15

Izjava predsjednika DF Miodraga Lekića

ritirani što propala crnogorska privreda i socijalno ekonomska drama u Crnoj Gori nemaju apstaktan karakter, poput vladine borbe protiv kriminala i korupcije, Đukanović i njegovi partijski sledbenici vode prijeteće hajke prema onima koji se iskreno solidarišu i žele da pomognu izgladnjelim i obespravljenim radnicima.

Tako se za krivca egzistencijalnog sloma poniženih radnika duž Crne Gore demagoški proglašava Janko Vučinić, kome Đukanović u svom nekontrolisanom stilu dodjeljuje čak etiketu nevaspitanja.

Predsjednik vlade neskriveno, pred domaćom javnošću, predstavnicima EU i inostranih ambasada, nastavlja i svoje uzurpatorsko-upravljačke pretenzije prema pravosudnim institucijama otvoreno pozivajući organe gonjenja da preduzmu mjere prema poslaniku koji izražava solidarnost sa izmučenim radnicima tražeći pravedno rješenje njihove dramatične situacije.

A sve se događa nakon petnaestodnevog štrajka glađu očajnih radnika praćenog zapanjujućom indiferentnošću predsjednika vlade i njegovih ministara iz dvije nominalno socijalističke stranke.

Ironija situacije je sadržana i u činjenici da su bijes i prijetnje predsjednika vlade usmjerene na Janka Vučinića, čovjeka koji je odlučujuće pomogao ne samo radnicima da ostvare svoja prava nego i vladi da uradi ono što je njena dužnost.

Izražavajući veliko otuđenje od realnosti, Đukanović pokušava i da nastavi svoju kazneno - pedagošku misiju prevaspitavanja političkih subjekata. Valjda je u tome ohrabren određenim rezultatima, a nakon što je prije nekoliko mjeseci (u emisiji radija CG) epitet nevaspitanja dodijelio SDP-u u kojem su se neki tada, istina na kratko, deznuli da poštuju sebe i izbornu volju birača.

Neka Đukanović vaspitno radi sa svima onima sa kojima misli da može, a neka ostavi pristalice i poslanike Demokratskog fronta, za koje i on dobro zna, kao i crnogorska javnost, da će, uprkos prijetnjama, nastaviti demokratsku borbu za kraj privatnog feuda, za početak pravne, dekriminalizovane, odgovorne crnogorske države.

Svima je jasno da nervoza i prijetnje crnogorskog premijera proističu iz činjenice da demokratska javnost, posebno obespravljani radnici u cijeloj zemlji, danas odaju priznanje, borcu za radnička prava, poslaniku DF Janku Vučiniću zbog njegove inicijative kojom su zadovoljeni opravdani radnički zahtjevi čime je prekinuta strašna agonija, riskantna i po život, nikšićkih radnika.

Ista javnost od Đukanovića i njegovih najbližih saradnika traže da konačno preuzmu odgovornost i polože račune za propale pljačkaške privatizacije, za sve ,,finansijske pohare” u kojima su učestvovali i time uzrokovali sadašnje socijane drame poniženih radnika.