Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 10:16

Značajna uloga parlamenta u procesu EU integracija

Uloga parlamenta je značajna, kako u ukupnom političkom životu, tako i u procesu evropskih integracija Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratskog fronta Miodraga Lekića i poslanika njemačke Hrišćansko-demokratske unije CDU u Bundestagu Petera Bejera.

Bejer i Lekić su se posebno osvrnuli na bilateralne odnose između dvije države i aktuelno stanje integracionog procesa Crne Gore prema EU.

“Lekić je upoznao sagovornika sa stavovima DF –a u kojima se potencira neophodnost reformi u državi, posebno na planu rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, što se između ostalog, i zahtijeva u nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore”, saopšteno je iz DF-a.

Kako su odali, sagovornici su istakli značaj uloge parlamenta, kako u ukupnom političkom životu, tako i u procesu evropskih integracija Crne Gore kao prioritetnog puta zemlje na spoljnopolitičkom planu.

“Bejer i Lekić su ukazali na potrebu kontinuiniranog međusobnog dijaloga kao dijela ukupne parlamentarne saradnje”, kazali su u DF-u.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker.